Finsen

Byggiharri: Tórshavnar Kommuna og Bústaðir

Ráðgevi: SNA

Tíðarætlan: 2015-2017

Kostnaður: 52 mio. kr.

 

Tórshavn kommune og Færøernes boligselskab, Bústaðir, har sammen ønsket at bevare så meget som muligt af den gamle Kommuneskole. Kommunen ønskede, at bygningen skulle huse studielejligheder og at gøre haven offentlig og mere åben, at binde bydelen bedre sammen. Der var også ønske om, at bevare Aulaen, Sanglokalet og Værkstedet, der ligger i enden ned mod Teatret, til offentlige formål. I den østlige længe blev der placeret en cafe i grundetagen for at sikre åbenhed og aktivitet ud mod Tórsgøta/Niels Finsens gøta. Mod Tróndargøta er Gymnastiksalene foreløbig bevarede indenfor, men udenfor er forsiden renoveret, og der er sat større vinduer i.

De store lejligheder følger størrelsen på de gamle klasselokaler, og der er bevaret så meget som muligt af det gamle. De mindre lejligheder er stort set et klasseværelse delt i to. Undtagelserne er bl.a., hvor der er lejligheder til bevægelseshæmmede.

Gården er blevet mere åben med tunneler, der går gennem bygningen over til Sjúðargøta og under lejlighederne til Tórsgøta/Niels Finsens gøta. Der er også ryddet meget asfalt fra gården for at få hældningerne frem, der fører folk ind til lejlighederne og de offentlige rum.

Bygningen er i sin helhed åben ud mod Tróndargøta, Sjúrðargøta og Tórsgøta/Niels Finsensgøta med større vinduer og karnapper, hvor folk kan sidde og opleve byen. Ind mod gården, hvor der er meget sol, har lejlighederne altaner.

© 2018 by SNA             SNA arkitekter ApS | Otto Bussesvej 5A, OBV 028, 4. sal | 2450 København SV |  Danmark | Tel + 45 5373 9495    | sna@sna.fo