Bygherre: Vága Lufthavn​

Status: Projekteret og udført 2012-2014​

Omfang: 6.600 m2​

I konkurrence med tre andre sammenslutninger har den færøske sammenslutning FAERPORT vundet konkurrencen om at tegne den nye terminal i lufthavnen. Den nye terminal får et internationalt design og bliver betydeligt mere rummelig end den nuværende.

Lufthavnen, P/F Vága Floghavn, og FAERPORT underskrev fredag den 17. juni en aftale om den samlede rådgivning i forbindelse med projekteringen af den nye terminal, tjenestebygninger og udendørs områder i lufthavnen.

De indkomne tilbud blev vurderet for at finde det tilbud, der var til størst fordel for lufthavnen. Der blev vurderet ud fra det arkitektoniske projekt, pris for rådgivningen og den planlagte organisering af arbejdet. Forslaget fra FAERPORT fik samlet set den bedste vurdering.

”P/F Vága Floghavn er glade for aftalen med FAERPORT. Deres forslag omfatter en samlet plan, der kan gøre lufthavnsbygningerne og området rundt om til en arkitektonisk helhed, der falder godt ind i landskabet. Det bliver også muligt fremover at kunne udvide bygningerne, samtidig med at helheden bliver bevaret,” siger Dávid Reinert Hansen, øverste direktør i Vága Floghavn.

I FAERPORT-sammenslutningen er Árni Winther Arkitekter, Selmar Nielsen Arkitekt, Sofus M. Jakobsen rådgivende ingeniører og LBF rådgivende ingeniører. COWI Consult er sammenslutningens underrådgiver.

”Vi er meget glade for at have vundet licitationen. Det viser, at færøske virksomheder er konkurrencedygtige i forhold til omverdenen, såvel fagligt som økonomisk, og at de er i stand til at påtage sig store og betydningsfulde opgaver,” siger Árni Winther, arkitekt i FAERPORT.

I forslaget fra FAERPORT er der lagt vægt på, at den nye terminal skal passe godt ind i landskabet ved lufthavnen. Midt i bygningen er der en stor buet konstruktion, der bliver lufthavnens nye afgangshal.

”Vi har i forslaget haft i tankerne, at det var englænderne, der byggede lufthavnen. De efterlod mange barakker, der havde samme buede konstruktion, som vi har brugt. Den buede bygning henviser til lufthavnens britiske oprindelse og ligner samtidig en international afgangshal.”

VÁGA LUFTHAVN

© 2020 by SNA             SNA arkitekter ApS | Otto Bussesvej 5A, OBV 028, 4. sal | 2450 København SV |  Danmark | Tel + 45 5373 9495    | sna-arkitekter@sna.dk