"Et sygehus med én indgang for alle"


Dette var titlen på præsentationen, som vores direktør og stifter, Selmar Nielsen, holdt for studerende på emnedag på Landssygehuset i Tórshavn, arrangeret af Landsverk og den Færøske Studenterforening (Meginfelag Føroyskra Studenta). Selmar Nielsen forklarede også om de logistiske løsninger og bæredygtig energi, som kendetegner projektet.


De studerende, som repræsenterede alskens uddannelser inden for sundhed, byggeri og jura stillede relevante spørgsmål. I forbindelse med udbygningen af Landssygehuset lægger vi hos SNA stor vægt på den helbredende arkitektur og tilstræber altid at have patienten i centrum.


Omkring 50 studerende mødte op til emnedagen, "Beton / DNA - hvad kom først?", hvor arrangørerne stadfæster, at "Det sker, at hensynet til funktion, omfang, pris og tid får mest opmærksomhed, og vi får et rum, som mennesket ikke føler sig hjemme i og ikke kan leve i og bruge. Andre gange er hensynet til skønhed, æstetik, samvær, natur og kontakt mere fremtrædende hos dem, som bygger. Udfordringen i dag og til alle tider er at finde den naturlige balance mellem beton og DNA."


Idéen med emnedagen var at knytte bånd mellem færøske studerende med interesse for byggeri og på den måde starte en diskussion om fremtidens Færøerne. Oplægsholderne var profiler inden for færøsk arkitektur, byggeindustri, bygherrevirksomhed, antropologi og kunst.

Atrium

Sengestue