Bygherre: Landsverk

Rakstrarharri: Landssjúkrahúsið

Helhedsrådgivning: Faerport II

Tidshorisont: Forventes færdig i 2021

Budget: H-bygningurin er del af samlet bevilling til Landssygehuset på 652,6 mió. krónur.

 

Dette projekt er en del af den løbende udbygning og modernisering af Landssygehuset.

Denne nye bygning omfatter:

-              en ny psykiatrisk afdeling

-              nye sengeafdelinger og fødestuer

-              nye lokaler til rehabilitering og

-              nyt køkken

 

Projektet omfatter desuden de nødvendige lokaler og forhold til patienter, personale, teknik, sengevask, lager mm.

Bygningen kommer til at ligge mellem de nuværende G- og B-bygninger og vandet, mellem helikopterlandingspladsen og Tórshavns roklubs hus. Den nuværende indgang bliver fortsat benyttet som hovedindgang, og herfra bliver folk ledt videre gennem en forbindelsesgang over til H-bygningen. Der er to etager med sengestuer, inklusiv fødestuer og højisolationsstuer, en huser genoptræning, konferenceområde og ambulant psykiatri, en indeholder den nye kantine med produktionskøkken og psykiatrisk sengeafdeling. Der er desuden en kælder med parkeringsområder, lager, sengevask med flere tekniske funktioner.

Bygningen samler sig om atrium i midten på den ene side og en indre gård (til psykiatrien) på den anden.

Sengestuerne er enestuer med plads til, at pårørende kan overnatte, og med eget badeværelse.

Der bliver gennem hele projektet arbejdet med at fremstille et hjemligt og hyggeligt miljø og at udnytte den særlige placering ved vandet og ved stranden Sandágerð.

LANDSSYGEHUSETS H-BYGNING

© 2018 by SNA             SNA arkitekter ApS | Otto Bussesvej 5A, OBV 028, 4. sal | 2450 København SV |  Danmark | Tel + 45 5373 9495    | sna@sna.fo