Bygherre: Argja kirkeråd

Rådgiver: SNA

Status: Arkitektkonkurrence 2015

 

Forslaget ”Mellem linjerne” lader landskabet løbe frit mellem to opbyggede stenvægge, der vender sig mod det smukke udsyn over Sandágerð. Med inspiration fra Bjerprædikenen er kirkerummet skabt som en fjeldside under himmelhvælvingen. Kirkegængerene sidder på et skråt gulv, der følger terrænet. Dette er nyskabende på Færøerne, men kan opleves andre steder i verden. Det giver præsten øjenkontakt med alle folk i kirken og skaber nærvær mellem folk og præst. Loftkonstruktionen skal forestille skyer og føre himmellyset indirekte ned i rummet.

En stenbelagt vej binder det bebyggede område ved Støðlagøta sammen med det grønne landskab langs Sandá. Denne vej forbinder samtidig kirken med Missionshuset. Vejen og stenvæggene danner tilsammen et kors. Måden, som bygningen følger landskabet mellem væggene, fører tankerne over på rejsen gennem livet. Fra det sociale cafeområde mod vest og mod eftermiddagssolen, forbi missionslokalerne, konfirmationslokalet og den administrative del til det hellige kirkerum mod øst. Denne livsrejse bliver understreget ved, at der er placeret en ekstra udgang i den østlige ende. Tanken er, at følget til begravelser bærer kisten ud den vej og derfra fortsættes der ad naturvejen, over Sandá, til kirkegården.

 

Argja kirke - konkurrenceforslag

© 2018 by SNA             SNA arkitekter ApS | Otto Bussesvej 5A, OBV 028, 4. sal | 2450 København SV |  Danmark | Tel + 45 5373 9495    | sna@sna.fo