IKT & BIM

SNA har i mange år arbejdet med Building Information Modelling – BIM – gennem alle projektstadier. Denne arbejdsmetode indebærer, at der udføres en digital tredimensionel bygningsmodel.

 

Arbejdsetoden sikrer et godt tværfagligt samarbejde og omhyggelig styring af projekteringstid, byggetid og projektomkostninger.

 

På den måde har byggeherre og andre samarbejdspartnere et solidt grundlag at bygge deres beslutninger på.

Da vi begyndte at bruge BIM på projektstadiet, var det med det formål at skabe merværdi for byggeherren og samarbejdspartnere.

 

De digitale bygningsmodeller sikrer projektet en god start og bliver bl.a. brugt til analyse af energi, bæredygtighed, sol-, skygge-, dagslys- og vindsimuleringer samt holde styr på mængderne af byggekomponenter.

Når vi i forbindelse med projektering bliver stillet overfor vanskelige bygningsforhold, er det en stor hjælp, at der er sammenhæng mellem alle bygningsdele.

Hvis der bliver gennemført en ændring i projektet, bliver ændringen reflekteret i hele projektmaterialet. Dette sikrer, at der ikke er konflikt mellem de enkelte dele i projektet.

Med bygningsmodellen bliver det lettere for byggeherren og rådgivere at koordinere projektarbejdet. Det giver ligeledes en god indsigt i projektet og de udfordringer, der er forbundet med det.

SNA har gode erfaringer med at udbyde både større og mindre projekter og har udført store projekter med BIM. Ved at bruge BIM kan bygningsdele og komponenter let optælles og bruges som grundlag for en prisberegning.

For projektteamet og byggeherren er bygningsmodellen også en særlig god kommunikationsform, der kan præsenteres gennem ”virtual-reality”-briller, der giver brugeren en overbevisende oplevelse af det færdige projekt.

SNA har anvendt ”virtual-reality”-teknologi i forbindelse med det nye svømmebassin i Gundadalur, Tórshavn, og Landssygehusets nye H-bygning.

Med BIM-projektering vil SNA vedvarende have de bedste muligheder for at sikre kvalitet, værdi og den nødvendige styring af sine projekter.

De digitale bygningsmodeller sikrer projektet en god start og bliver bl.a. brugt til analyse af energi, bæredygtighed, sol-, skygge-, dagslys- og vindsimuleringer samt holde styr på mængderne af byggekomponenter.

den stedbundne nordiske arkitektur

© 2020 by SNA             SNA arkitekter ApS | Øster Søgade 22 | 1357 København K |  Danmark | Tel + 45 5373 9495    | sna-arkitekter@sna.dk